mszp.hu | Belföld
2021. augusztus 19. 10:01

A rákbetegek fél éve nem találkozhatnak saját kezelőorvosaikkal a Péterfy Kórházban – ilyen az egészségügy fideszes újraindítása

A Péterfy Kórház onkológiai osztályán nem indult újra az egészségügy, nem a járvány miatt, hanem egy elhúzódó, valószínűleg rosszul szervezett felújítás miatt. A korábban ott kezelt betegek így kénytelenek egy másik kórházban és más orvosokkal folytatni a kezelésüket.

A betegség súlyossága miatt a rákbetegek és orvosaik közötti kapcsolat rendkívül érzékeny, éppen ezért nagy megterhelést jelent a betegséggel küzdőknek, hogy lassan fél éve nem találkozhatnak saját kezelőorvosaikkal. Ezzel Kásler Miklósnak onkológusként tisztában kell lennie, de úgy tűnik, hogy miniszterként a saját szakterületén kívül bármi mással szívesebben foglalkozik.

Elfogadhatatlan, hogy a kormány még inkább megnehezíti azok helyzetét, akiknek a betegségük miatt rengeteg szenvedésen kell átesniük, az pedig tarthatatlan, hogy még a megfelelő tájékoztatást is megtagadja tőlük.

Kásler Miklós azonban nem hallgathat ebben az ügyben, ezért írásbeli kérdésekkel fordulunk a miniszterhez, hogy kiderüljön hogyan alakulhatott ki ez a helyzet a Péterfy Kórházban. Mi okozza a felújítás elhúzódását? Miért nem élvez elsőbbséget a munkálatok során az onkológiai osztály felújítása? Mikor áll vissza az osztály rendes működése?

MSZP

Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő