mszp.hu | Belföld
2021. augusztus 20. 10:21

Komjáthi-Szabó: Támogatjuk, hogy a sportoló emberek, családok visszakapják a csepeli sporttelepet!

A fideszes maffia átjátszotta Németh Szilárdnak a csepeli sporttelepet, aki kitiltotta a helyi futballistákat és a sportoló családokat, ahogy azt sorozatosan teszi: a demokrata képviselőjelöltek kiállnak a védelmükben, hogy a csepeli sporttelep maradjon a csepelieké.

Az emberek egyértelműen azt várják, hogy a kormányváltással kapják vissza a térség e patinás sportolási központját, ami megilleti őket – mondta online sajtótájékoztatóján Komjáthi Imre, az MSZP, és Szabó Szabolcs a Momentum Csepel-soroksári előválasztási képviselőjelöltje csütörtökön a Csepeli Sporttelep elől bejelentkezve.

„Talán minden csepeli értesült már róla, hogy Németh Szilárd nemes egyszerűséggel kitiltotta a labdarúgókat innen, a Béke téri sporttelepről. Azt mindannyian tudjuk, hogy Németh Szilárd Csepel legnagyobb ingatlanbárója (…), most pont az valósult meg, amitől féltünk: a csepeli labdarúgók nem tudnak bemenni a Csepeli Sporttelepre se edzeni, se játszani, és ez a gyerekekre is vonatkozik” – ismertette Szabó Szabolcs.

„Mi azt kérjük Németh Szilárdtól, hogy ezt a döntését változtassa meg azonnal, és egyben megjegyezzük, hogy azért nagyon ne melegedjen meg a helyén, mert ha kormányváltás lesz – mi ezen dolgozunk közösen –, akkor jövőre a kormányváltás után ezt vissza fogjuk venni, és tényleg a csepelieknek fogjuk odaadni” – ígérte.

Komjáthi Imre megerősítette, Szabóval közösen nemcsak a parlamentben fognak küzdeni a csepeliek érdekeiért, hanem azon kívül is. „Nem tűrhetjük és nem nézhetjük tétlenül, hogy Borbély Lénárd és Németh Szilárd hatalmi kakaskodása miatt itt a kárvallottjai ennek a történetnek azok a fiatalok, gyerekek és a felnőttek legyenek, akik egyébként sportolni szeretnének! Egy ilyen nagymúltú focicsapat nem mehet tönkre, és nem válhat martalékává a hatalmi viaskodásoknak”.

Leszögezte, írásbeli kérdéssel fognak közösen az illetékesekhez fordulni. „Mi a helyzet azzal, hogy a magát családbarátnak mondó kormány kizár innen fiatalokat, gyerekeket a sportolási lehetőségből. Várjuk majd Orbán Viktor, nagy focibarát válaszát”.