mszp.hu | Belföld, Gazdaság | Nyugdíj
2021. augusztus 23. 14:19

Fidesz: a nyugdíjasoknak elég 2-3 kiló csirkefarhát ára emelésként és egyszer 50 ezer forint 11 évente! A 4 milliós nyugdíj csak Ádernek jár!

A Fidesz Áder János 4 millió forintos várható nyugdíjával azt üzeni: „a mi emberünknek minden hónapban jár a milliós nyugdíj, róla gondoskodunk, a többi nyugdíjasnak elég 11 évente egyszer plusz 50 ezer forint!”

Gyalázat, hogy a Fidesz 11 éven át átlagosan csak 2-3 kiló csirkefarhát árával emelte évente a nyugdíjakat, most pedig egy egyszeri kifizetéssel mindezt feledtetni akarja!

Az MSZP azt kéri a nyugdíjasoktól, tegyék el a pénzt, ami nekik jár, de ne felejtsék el: a Fidesz-kormány elszegényítette őket! Ma ugyanis 2 millió nyugdíjas közül 1,2 millióan élnek az átlagnyugdíj alatt és 10-szer több nyugdíjas nélkülöz, mint 2010-ben!

Az MSZP szerint a biztos megélhetés idős korban is jár, ezért felzárkóztatja az alacsony nyugdíjakat! Az MSZP nemcsak az inflációt, hanem a fizetések növekedését is beleszámítaná a nyugdíjemelésbe, a nyugdíjminimumot legalább 70 ezer forintra akarja növelni, és igazságosabban folytatná a 13. havi nyugdíj visszaépítését. Így a most még nélkülöző nyugdíjasok garantáltan több nyugdíjat kapnak minden hónapban!

Ez a program azonban csak akkor válhat valóra, ha már az előválasztáson minél többen támogatják. Ezért, aki az MSZP-Párbeszéd jelöltjeire és Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltre szavaz, a magasabb nyugdíjakra is szavaz!

MSZP

Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke