mszp.hu | Belföld
2021. augusztus 26. 13:58

Az MSZP támogatja Karácsony Gergely javaslatát – vissza kell vonni az atlétikai világbajnokság megrendezéséhez szükséges hozzájárulást!

Az Orbán-kormány felrúgta a fővárossal kötött megállapodást a Fudan-törvénnyel, amivel politikai érdekből elveszi 12 ezer magyar egyetemista kollégiumi helyét. A megállapodással mindenki nyert volna, de a Fidesz-kormány ellopta a Diákváros területét, amivel elárulta a Budapesten tanuló vidéki fiatalokat.

Az MSZP és a fővárosi vezetés továbbra is kiáll a Diákváros ügye mellett.  A kormány azonban máshogy döntött, így szembe kell néznie lépése következményével, ezért támogatjuk Karácsony Gergely főpolgármester javaslatát a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezéséhez szükséges hozzájárulás visszavonásáról.

A fideszes kormány döntése okozta azt a helyzetet, hogy a főváros visszavonja a hozzájárulását, mivel a kínai érdekek kiszolgálása fontosabb neki, mint a vidéki diákok helyzetének javítása. Ha a kormány nem tartja magára nézve kötelezőnek a megállapodást és a Diákváros nem épülhet fel az eredeti tervek szerint, akkor az atlétikai világbajnokság sem kerülhet megrendezésre Budapesten.

Véget kell vetnünk annak a világnak, amelyben a hatalmon lévők úgy gondolják, hogy következmények nélkül megtehetnek bármit a többség kárára.

Az MSZP fővárosi frakciója nevében:

Horváth Csaba
frakcióvezető