mszp.hu | Belföld, Gazdaság | Foglalkoztatás
2021. augusztus 31. 14:50

9 hónapig járjon majd az álláskeresési támogatás!

Hiába ellenezte a Fidesz, az emberek eldönthetik: 9 hónapig járjon majd az álláskeresési támogatás! Úgy, ahogy azt az MSZP már évek óta javasolja!

Népszavazás fogja bebizonyítani, hogy a Fidesz nem az emberek érdekében kormányoz!

Miután a Nemzeti Választási Bizottság Karácsony Gergely Jövővédő népszavazásának öt kérdése közül kettőnek zöld utat adott, a magyar nép meg fogja szavazni, hogy ne legyen Fudan Egyetem a Diákváros helyén, és az álláskeresési járadékot minden állástalan ember a jelenlegi 3 hónap helyett 9 hónapig kapja! Az MSZP mindkét kezdeményezést támogatja.

Óriási pofon lesz ez a Fidesznek, amely a legkevesebb támogatást adja és a legrövidebb ideig adja az OECD országok közül. Mivel ma átlagosan 14 és fél hónapig tart, amíg egy magyar állástalan munkát talál, a Fidesz most csaknem egy évre árokba rúgja az állás nélkül maradt embereket!

Az MSZP már évek óta javasolja, hogy az álláskeresési járadékot folyósítsák legalább 9 hónapig! A magyar emberek most ezt meg fogják szavazni, hiszen a tovább tartó álláskeresési támogatás minden dolgozó érdeke.

Az MSZP ezen felül azt is évek óta követeli, hogy az álláskeresési járadék legalább nettó 100 ezer forint legyen. Bár ez nem szerepel a népszavazás kérdései között, a 2022-es kormányváltás után ezt is be akarjuk vezetni.

Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, az kell, hogy minél többen részt vegyenek a szeptember 18-án induló előválasztáson, és ott támogassák az MSZP-Párbeszéd szövetség jelöltjeit és Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltet.

Tóth Bertalan,
az MSZP társelnöke