mszp.hu | Belföld
2021. szeptember 01. 11:59

Ha Bánki Erik segíteni akar az embereknek, akkor szavazza meg az MSZP javaslatát az adómentes minimálbérről!

Bánki Erik is beszállt a fideszes ígérgetésbe, ugyanis Domokos László után már ő maga is elképzelhetőnek tartja a 0 százalékos személyi jövedelemadót, bár ő csak a járványra való tekintettel tenné lehetővé. Örvendetes, hogy egy fideszes politikusnak másfél év után feltűnt, hogy az embereknek segítségre van szükségük, azonban a Fidesz továbbra is csak hitegeti őket.

11 éve kormányoz a Fidesz, így az elmúlt másfél év alatt is bármikor nyújthatott volna érdemi segítséget a nehéz helyzetbe került dolgozóknak, családoknak. Megszavazhatták volna az MSZP javaslatát, például a 80 százalékos bértámogatásról, a családi pótlék megemeléséről, az álláskeresési járadék időtartamának és összegének növeléséről vagy a 100 százalékos táppénz bevezetéséről, de nem tették. A következményeket pedig az Európai Külkapcsolati Tanács felmérése mutatja be: a magyarok 36 százalékának okozott anyagi nehézségeket a járvány, eddig.

Azonnali cselekvésre van szükség, amire van is lehetőség, ugyanis az MSZP javaslata az adómentes minimálbérről nem a „horizonton”, hanem ismét az Országgyűlés előtt van. A fideszes képviselőknek csak támogatniuk kellene a javaslatot és akkor 15%-kal emelkednének a legalacsonyabb fizetések. Az adócsökkentés révén pedig, mindazoknak növekedne a bére, akik bruttó 321 ezer forintnál kevesebbet keresnek, így 2,3 millió ember helyzete javulna.

Ez csak döntés kérdése, azonban a Fidesz erre sem hajlandó, ezért a garanciát ebben az ügyben is a kormányváltás jelenti, ugyanis ha az emberek az MSZP-Párbeszéd jelöltjeire és Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltre szavaznak az előválasztáson, majd a jövő évi választáson, erre a jelentős adócsökkentésre és fizetésemelésre szavaznak!

MSZP
Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese