mszp.hu | Belföld, Gazdaság
2021. szeptember 02. 14:17

Felháborító, hogy az emberekre nem jut pénz!

„Felháborító, hogy az emberekre nem jut pénz!” – kommentálta Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese, hogy a csepeli-soroksári komp felújítására nem adott a kormány támogatást, miközben 32 település kompjaira 360 millió forintot osztott szét.

Komjáthi „felháborítónak”, „dühítőnek”, „cinikusnak”, és „arrogánsnak” nevezte a választ, „ahogyan azt megszoktuk már egyébként a fideszes uraktól”, amit kérdésére a komp kötélcseréje és felújítása elmaradása miatt Palkovics László minisztertől kapott.

Komjáthi szerdai csepeli sajtótájékoztatóján elmondta: összesen 34 pályázó volt kompfelújításra az országban, a miniszter pedig „a keretösszeget meghaladó igénnyel” magyarázta a csepeli-soroksári támogatás elmaradását.

Kiemelte: döntésével a kormány felülírta annak a szakmai bizottságnak a véleményét, amely évek óta szakmai alapon támogatja a kompfelújítást.

„Erősen politikai bosszúszaga van annak a dolognak, hogy a csepel-soroksári komp 0, azaz nulla forint támogatást kapott” – mondta az elnökhelyettes, aki a körzetben indul az előválasztáson az MSZP-Párbeszéd szövetség jelöltjeként, az LMP és a DK támogatásával.

„A minden bizonnyal nagy érdeklődésre számot tartó vadászkiállításra, arra jutott. Jutott arra a Németh Szilárd által összegrundolt sportlétesítményre, ami üresen áll” – mondta az elnökhelyettes a kormány pénzköltéséről, „jogos igénynek” nevezve az 1984 óta üzemelő komp felújítását, ami mindössze 20 millió forintba kerülne.

Mint mondta, a csepeliek és a soroksáriak nem elégedettek a válasszal és ő sem, ezért „nem állunk meg itt”.

Felemlítette a csepeli HÉV „kálváriáját” és az M0-ás hídjának évről évre folytatódó építkezését, melyekkel a csepeli és soroksári lakók életét nehezítették meg, de hozzátette: az előválasztási kampány során sorra fordulnak hozzájuk a dühös és elkeseredett emberek más konkrét problémákkal is, mint az egészségügy, a nyugdíjasok helyzete, a dolgozó emberek kiszolgáltatottsága vagy a panellakások állapota.