mszp.hu | Belföld | Oktatás
2021. október 05. 16:49

MSZP: nem életszerű, hogy az oktatást szétverő Fidesz hatalmon maradjon

Semmi nincs, aminek a magyar pedagógusok örülhetnének a pedagógusok világnapján. Az oktatást szétverő Orbán-kormány ugyanis azzal alázza a tanárokat, hogy ma még egy diákmunkás órabére is több, mint egy kezdő pedagógusé.

Az MSZP egyetért a közös sztrájkbizottságot alakító pedagógus szakszervezetek jogos követeléseivel, és partnerek vagyunk céljaik elérésében. Karácsony Gergely kormánya olyan versenyképes fizetést ad majd a pedagógusoknak, amely kellő vonzerőt jelent a Fidesz által okozott katasztrofális tanárhiány megszűnéséhez, és az aktív tanárokat is a pályán tartja. Ezzel párhuzamosan kezdeményezzük a pedagógusok heti kötelező tanóraszámának csökkentését is, mert ez nemcsak a munkaterheiken enyhít, de bizonyíthatóan javítja az oktatás minőségét.

Az MSZP szerint nem életszerű, hogy az oktatást szétverő Fidesz hatalmon maradjon. Orbán Viktornak és kormányának buknia kell, a pedagógusoknak pedig emberhez méltó fizetések és munkakörülmények járnak! Erre akkor van a legnagyobb esély, ha az előválasztás második fordulójában a legtöbben Karácsony Gergelyre, és jövendő kormányára szavaznak.

MSZP

Bővebb információ: Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke