mszp.hu | Belföld
2021. október 18. 00:23

Gratulálunk Márki-Zay Péternek!

Gratulálunk Márki-Zay Péternek!
Gratulálunk Márki-Zay Péternek, Magyarország első, demokratikus úton megválasztott közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltjének!

Márki-Zay Péter meggyőző fölénye egyértelművé tette: az ellenzéki választók új útra akarnak lépni, hogy együtt, közösen leváltsuk a Fideszt, és közösen olyan Magyarországot építsünk, ahol nem lehet az embereken átgázolni, érdekeiket semmibe venni.

Hazánk történelmében ma új fejezet kezdődik, ebben pedig Márki-Zay Péter megválasztása hatalmas lépés előre. Nő az esély, hogy a demokrata ellenzéki szövetség pártjai új többséget állítsanak maguk mellé a 2022-es országgyűlési választáson. Civilek és pártok, vállvetve küzdünk ezért, mert legfontosabb közös célunk a kormány- és korszakváltás.

A Magyar Szocialista Párt a demokrata ellenzéki szövetség alapítójaként és motorjaként minden erejével támogatja Márki-Zay Pétert a 2022. évi országgyűlési választáson. Mert a korszakváltás felé vezető úton az első állomás a kormányváltás: csak így érhető el, hogy Magyarország igazságos, szabad, szolidáris és zöld ország; esélyteremtő, az érdekvédelmet és a fejlődést segítő modern, európai állam legyen.

Most kell csak igazán rákapcsolni a közös munkára, a demokrata ellenzéki szövetségen belüli versengés véget ért! A Magyar Szocialista Párt támogatja az előválasztáson megválasztott miniszterelnök-jelöltet, és ezt várjuk el a demokrata ellenzéki szövetség többi pártjától is. A megválasztott miniszterelnök-jelölttől pedig azt várjuk el, hogy segítse a sokszínű szövetség munkájának összehangolását, és képviselje a mindenki számára egyenlő esélyeket biztosító országot építő közös programot.

Legyen elkötelezett az alacsony magyar fizetések felzárkóztatása, a rabszolgatörvény eltörlése, a szociális háló megerősítése, az alacsony nyugdíjak felzárkóztatása, a lakhatási válság felszámolása, a közfinanszírozott oktatás és egészségügy megerősítése és minőségének javítása, a korrupció megszüntetése, a magyar embereket megkárosítók felelősségre vonása, valamint Magyarország nemzetközi tekintélyének helyreállítása iránt, ahogyan mi is azok vagyunk.

MSZP