mszp.hu | Belföld, Gazdaság
2021. december 01. 12:46

A Fidesz miatt lassan luxuscikk lesz a kenyér, de Tállai szerint az emberek nem éreznek semmit az inflációból

A Fidesz miatt lassan luxuscikk lesz a kenyér, de Tállai szerint az emberek nem éreznek semmit az inflációból
Tállai András szerint még a válság alatt is lehet olyan politikát folytatni, hogy az emberek semmit se érezzenek a magas inflációból és a forint gyengüléséből.

A valóságban azonban nap mint nap bebizonyosodik, hogy a Fidesz erre képtelen, ugyanis szerdától tovább emelkedik a gabona és a liszt ára, ami miatt még többet kell majd fizetni az üzletekben a kenyérért.

Az lehet, hogy a NER luxusát élvező Tállai államtitkár és társai nem érzékelnek semmit az inflációból és nem zavarja őket, ha felmegy a - Mészáros esküvőn felszolgált - homár-mangó crème fraîche, a fésűkagyló-wakame vagy a polipsaláta ára, de Magyarországon rengeteg embernek már 1 kg kenyér is luxuscikknek fog számítani. Ráadásul még a 200 ezer forintos minimálbér sem fog érdemi segítséget jelenteni a legkisebb bérért dolgozóknak, ha a kormány nem lép fel végre az elszabaduló árak ellen, ugyanis a minimálbér-emelés jelentős részét elviszi az infláció.

Ez a magyar valóság, azonban a Fidesz ilyen körülmények között is csak egy dolgot tesz: továbbra is Európa legmagasabb általános forgalmi adóját fizetteti meg a magyarokkal.

Az MSZP szerint nem szabad az élelmiszerekre extra mértékű adót kivetni! Ezért azt követeljük, hogy az élelmiszerek áfája csökkenjen 18 százalékra, az alapvető élelmiszerek áfája pedig mindössze 5 százalék legyen!

A kormánynak megvan a lehetősége arra, hogy adócsökkentéssel olcsóbbá tegye az élelmiszereket! A mostani brutális drágaság idején a Fidesz nem nyerészkedhet az egyre nehezebben élő magyar embereken! Azonban ismerjük a Fideszt ezért a 2022-es kormányváltást követően az MSZP jelenti a garanciát az élelmiszerárak csökkentésére.

MSZP

Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke