mszp.hu | Belföld
2021. december 06. 11:06

A Fidesz nem foglalhatja törvénybe a légiforgalmi irányítók jogfosztását!

Orbán Viktor a nyáron a veszélyhelyzettel visszaélve rendeletben tiltotta be a légiforgalmi irányítók sztrájkját, most pedig törvényerőre emelné a dolgozók jogfosztását.

Bár a miniszterelnök nemrég még egy újfajta szövetséget ajánlott a szakszervezeteknek, azonban ezzel a lépéssel világossá vált, hogy a Fidesz képtelen a változásra és ameddig kormányoz addig maradnak a munkavállaló- és szakszervezet-ellenes törvények.

Nincs két Fidesz, egy van és az 2010 óta elnyomja a dolgozókat és az érdekvédőket, többek között leépítette a szakszervezeti jogokat és ellehetetlenítette a sztrájkjogot.

A dolgozók érdekében meg kell szüntetni a jogfosztást, meg kell erősíteni a szakszervezeteket, a munkáltatókkal és az érdekvédőkkel együtt pedig ki kell dolgozni a Munka Törvénykönyvének a munkavállalói jogokat jobban biztosító módosítását. Mindezek megvalósulására a 2022-es kormányváltást követően az MSZP jelenti a garanciát.

MSZP

Bővebb információ:

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, a XVIII. kerület országgyűlési képviselője és
Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese