mszp.hu | Belföld, Külföld
2021. november 21. 13:25

Nincs irgalom a járványon nyerészkedőknek!

Nincs irgalom a járványon nyerészkedőknek!
Nincs elég hely felsorolni a Fidesz-elit elmúlt évtizedes bűneit, de kétségtelenül a legundorítóbb és leggyomorforgatóbb tettük a halálos covid-járványon való, állami szinten szervezett nyerészkedésük volt.

Nehezen is találom a szavakat és kifejezetten vissza kell fognom magamat, hogy ne használjak durvább kifejezéseket ezekre az emberekre, de én akkoris kimondom: aljas halálkufárok! És bűnrészes benne mindenki, aki ehhez asszisztált, tűrt, vagy csak félrenézett.

Vérlázító, ahogy a kormányzati megmondóemberek még most is gőgös felsőbbrendűséggel oktatnak ki bárkit, aki kérdéseket tesz fel a járványkezeléssel kapcsolatban és döfik azonnal oda, hogy az ellenzék „oltásellenes”, az ellenzék „ráront a nemzetére”. Hogy nem szégyellitek magatokat?! Hogy nem süllyedtek el összeroppant gerincetek súlya alatt?! Hogyan tudtok minden reggel tükörbe nézni azok után, hogy még a többtízezer tisztes magyar ember halálát követelő járvány közepén is csak a lopáson járt az eszetek?! Milyen emberből vagytok ti?!

Minősíthetetlen az a központilag szervezett korrupció, amely az elmúlt években rákos daganatként megmérgezte a magyar államot, de a pofátlan és nyílt lopások, lenyúlások, einstandolások mellett azért a járványon nyerészkedni, ahhoz tényleg az aljasság egyik legalsó, pokoli bugyrában kell lenni. Nem tudjátok megmagyarázni – mert nem is lehet -, hogy a magyar kormány miért épp a Fidesz korábbi önkormányzati frakcióvezetőjének frissen alapított, referencia nélküli cégétől rendelt hárommilliárd (háromezer-millió) forintért covid-teszteket és a zsíros üzlet után hogyan került ez a cég egy borsodi cigánysorra bejelentett tinédzser nevére. Ti, akik nemzetről, meg tisztességről beszéltek, ezt hogyan tűrhetitek? Ki részesült a Fideszben még ebből az üzletből? Kinek a zsebébe csúszott tovább ez a pénz? És keresztény emberként nem égeti a zsebét?

Micsoda aljasság, hogy miközben emberek százait csomagolják fekete zsákokba, addig Ti közben a túlárazott beszerzéseken nyert hasznot számolgatjátok?! Ez vegytiszta halálkufárság! Nem émelyegtek, amikor kiderül: a Fidesz elnökének főtanácsadójához köthető cég nyerte az egyik legtöbbet a mutyizott lélegeztetőgép-beszerzésen? Hogy a kormányzathoz ezer szálon kötődő cégtulajdonosok 15milliárd (tizenötezer-millió) forint osztalékot vettek fel a busás üzlet után? Persze, ezt a céget is most gyorsan végelszámolják, tüntetik el a nyomokat. Azoknak, akik szavazásra emelgették a kezüket a Fidesz-kongresszuson legutóbb, ettől nem fordul fel a gyomruk? Hogyan képesek ehhez tisztességes jobboldali, keresztény-polgári emberek asszisztálni? Hogy képesek bűnrészesként simán félrenézni?

Micsoda undorító aljasság, hogy jelentősen túlárazott módon vásárolt a magyar állam kínai vakcinákat, de azt sem közvetlenül a gyártótól, hanem egy közvetítő cégen keresztül, amelynek környékén ugyanazok a kormányhoz közeli figurák bukkannak fel. Ötvenhétmilliárd (ötvenhétezer-millió) forintot fizetett ki a kormány a magyar adófizetők pénzéből ennek a cégnek a kínai oltóanyagokért. Hogy miért ezt a céget, hogyan és miként választották ki, természetesen a szokásos, fideszes homály fedi. Egészen bicskanyitogató. A hozzám hasonló családapa keze ökölbe szorul, amikor szembesül azzal: a NER szűk elitje, a kormányzat legfelsőbb köreinek aktív közreműködésével milliárdokat kaszált a halálos kórral küzdelmet folytató, elesett, magyar embereken. Micsoda lélek, milyen rohadt gátlástalanság kell ahhoz, hogy még ebben is csak a bizniszt, a lenyúlható, az okosba’ megoldott bevételt lássák. Ezt nem tudja senki megmagyarázni, erre egyszerűen nincs mentség, erre nincs felmentés – egyetlen olyan személynek sem, aki részese volt az elmúlt évtized legundorítóbb korrupciójának: a Fidesz-elit halálkufárságának. Nincs felmentés sem a bíróságon, sem a Jóisten előtt. Nincs irgalom.

A magyar kormányfő vízválasztó, az illiberális államot meghirdető, 2014-es tusványosi beszéde után megfogadtam, hogy európai képviselőként nyílt levélben fogom minden héten figyelmeztetni a közvéleményt a rezsim bűneire. Háromszázhuszonötödik alkalommal kongatom a harangokat, mert úgy látszik, még mindig szükség van rá. És mert radikális európai demokrataként ez a dolgom.

dr. Ujhelyi István
Európai Parlamenti képviselő
2021. november 21.