mszp.hu | Belföld, Külföld
2021. december 07. 22:03

Ujhelyi kezdeményezése nyomán kitüntették az európai orvosokat

Rendkívüli, az Európai Polgár Díj külön elismerésében részesítette az Európai Parlament elnöke az orvosokat tömörítő Európai Orvosok Állandó Bizottságát (CPME) azután, hogy korábban Ujhelyi István erre az elismerésre jelölte a brüsszeli székhelyű szervezetet és vele szimbolikusan minden orvost, illetve egészségügyi dolgozót.

Az érdekvédelmi szervezet a magyar EP-képviselő jelölése idején adminisztratív okokból nem kaphatta meg az elismerést, ezért tüntették őket ki végül most az EP elnökének különdíjával.

Az MSZP európai politikusa a mai napon személyesen gratulált a CPME vezetőinek a szervezet brüsszeli irodájában és egyeztetett Annabel Seebohmmal, az orvosokat tömörítő szakmai szervezet főtitkárával a pandémiával összefüggő európai feladatokról, valamint az Ujhelyi által kezdeményezett Európai Egészségügyi Unió minél szélesebbkörű megvalósításának közös lehetőségeiről.

„Ahogyan rendkívül fontos együttműködő partnerként tekintek a Magyar Orvosi Kamarára, úgy kiemelt szövetségesemnek tudhatom az európai orvosok szervezetét is az EP közegészségügyi bizottságában és az Európai Egészségügyi Unió kapcsán végzett úttörő munkámban. Büszke vagyok arra, hogy a CPME külön elismerést kapott az Európai Parlament elnökétől, ezzel is fejet hajtva az orvosok és más egészségügyi dolgozók önfeláldozó munkája előtt” – fogalmazott Ujhelyi István az európai szervezettel történt keddi egyezetetését követően.

Brüsszel – 2021.12.07.