mszp.hu | Belföld
2022. január 24. 11:36

A Fidesz és a végrehajtó maffia közötti korrupció nem szűnt meg, csak a rendszert működtető fideszeseket cserélték le

A Fidesz és a végrehajtó maffia közötti korrupció nem szűnt meg, csak a rendszert működtető fideszeseket cserélték le
Völner Pál és Schadl György lebukása után a Fidesz nem tett semmit azért, hogy felszámolja a végrehajtó maffia és a kormány közötti korrupciót. Csak egy sorcsere történt a rendszert működtetők körében és most már Orbán Viktor bizalmi emberének kezében futnak össze a szálak.

Miközben újra lehet pályázni a végrehajtói helyekre, semmi sem garantálja, hogy ezentúl nem a papírzacskóban érkező milliós kenőpénzek fogják eldönteni, hogy ki lehet végrehajtó. Az pedig, hogy a bukott államtitkár továbbra is szavazhat az Országgyűlésben, Schadl György pedig vélhetően már szabadlábon is van, jól bemutatja, hogy mennyire következmények nélküli az Orbán-kormány korrupciós botránya.

Az látszik, hogy a miniszterelnök egykori jobbkezén keresztül magához vonta a végrehajtó maffiával kapcsolatos üzleteket. Ez pedig azt jelzi, hogy egyáltalán nem akarják felszámolni az eddig működtetett korrupciós rendszert.

Ezek az ügyek mutatják be a Fidesz-rezsim valódi politikájának lényegét, amely csak a hatalomról és a korrupcióról szól. Az MSZP azonban elkötelezett amellett, hogy 2022-ben a Fidesz korrupt, egy szűk elit érdekeit szolgáló rendszere helyett egy demokratikus, szociális és igazságos Magyarországot hozzon létre.

MSZP