mszp.hu | Belföld
2022. január 26. 13:10

Horváth Csaba: Újabb fejlesztések a fővárosi közlekedésben!

Horváth Csaba: Újabb fejlesztések a fővárosi közlekedésben!
Két fontos dologról dönt ma a Fővárosi Közgyűlés: rugalmasabbá, időalapúvá válnak az átszállójegyek, valamint feltárják a korábbi V. illetve VII. kerületi fideszes, erősen mutyi-gyanús önkormányzati ingatlanügyeket.

Miután nemrég ingyenessé tették a közösségi közlekedést az álláskeresőknek, a kismamáknak és a 14 év alattiaknak, most tovább bővül a rendszer, amely könnyebbé teheti a fővárosiak, illetve a Budapesten közlekedők életét: bevezetik a 30 és a 90 perces, időalapú átszállójegyet – jelentette be Horváth Csaba, a Magyar Szocialista Párt fővárosi közgyűlési frakcióvezetője, Zugló polgármestere szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.

„A 30 perces a korábbi átszállójegy árában, 530 forintban, míg a 90 perces 750 forintban került megállapításra” – ismertette Horváth.

A szocialista politikus elmondta, a rendszer logikája az, hogy egészüljön ki a tarifarendszer olyan kényelmi elemekkel, melyek ráadásul még online is megvásárolhatóak. „Ezek könnyebbé teszik az utazást és fölöslegessé a bliccelést. (…) Ez egy folyamatosan bővülő rendszer, amiben kényelmes utazás és korszerű körülmények kell, hogy jellemezzék a jövő BKK-ját és BKV-jét” – ismertette.

Horváth Csaba leszögezte, a bővülés feltétele a jövőre nézve persze az, hogy a főváros tovább tudja folytatni a fejlesztéseket, illetve le tudja cserélni a járműveket korszerűbbekre, kényelmesebbekre, klimatizáltakra.

Az ellenzéki politikus azt is bejelentette, hogy eredménytelenül zárult a „városháza-eladás” ügyében felállított vizsgálóbizottság munkája. ”Korábban gyanúsítgatások, vádaskodások hangzottak el, alapvetően a Fidesz és a kormányoldal részéről, de nem sikerült a kéthónapos működésük alatt olyan bizonyítékokat, dokumentumokat előásni, felmutatni – még egymillió forintos nyomravezetői díjért sem –, ami alátámasztotta volna, hogy bármilyen szabálytalanság történt a fővárosi ingatlaneladások ügyében”. Horváth mindebből levonta a következtetést: „A Városháza-ügy nem létezik, viszont egy fideszes hazugság-cunami meg létezik”.

A teljes transzparencia jegyében végezetül bejelentette, a mai napon javaslatot tesznek egy új vizsgálóbizottság felállítására, amely az 5. és 7. kerületi önkormányzatok „meglehetősen gyanús és már korábban is nagy port felkavart” fideszes ingatlanmutyijait tárja majd fel.