mszp.hu | Belföld
2022. február 06. 22:01

12 év Fidesz uralom eredménye, hogy a magyar lakosság a második legszegényebb az EU-ban.

10 éve indult az első "Éhségmenet" Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből, aminek eredeti neve a célokat is pontosan megfogalmazta: "Munkát! Kenyeret! Tisztességes béreket!"

A következő évben már 8 megyéből indultak el az Országgyűlés épülete elé gyalog, hogy felhívják a figyelmet a nélkülőzés, a fájdalmas szegénység Magyarországára. Így Békés megyéből is, mint a képen.

A második Éhségmenet érkezésekor mondta Komjáthi Imre : "Ne féljetek!

Ne féljetek, mert ha féltek, azt veszitek észre, hogy egy nap nem marad ember, aki egy falat kenyeret adjon az éhezőnek! Ha féltek, nem marad egy ember sem, aki egy darab fát adjon a fázóknak! Ne féljetek, mert akkor majd a gyermeketek sem fogja ismerni az a szót, hogy szolidaritás!" Ma is aktuális üzenet.

Az elmúlt 10 évben nem lépett előre sok település, nem lett könnyebb az élet több millió magyarnak. Sőt! Aki szegény volt, az még szegényebb lett, de közel félmillió magyar el is menekült Orbán uralkodása miatt hazánkból, s több, mint 100 ezer magyar újszülőtt már külföldön látta meg a napvilágot.

12 év uralkodás, 2/3-os többség, az EU-ból érkező sokezer milliárdos pénzeső mellett a kastélyok, a luxus yachtok és a sokmilliós karórák száma gyarapodott, Magyarország viszont a térség éllovasából sereghajtó lett sok mutatóban: itt az egyik legalacsonyabb bérek, a nyugdíjak átlagos értéke. 12 éve fagyasztották be a  családi pótlékot és a minimálnyugdíjat, most meg a csirkefarhát árát.

Most a választások előtt pánikolnak Orbán és társai, mert tudják, óriási bűnöket követtek el a magyarországi dolgozók és nyugdíjasok nagy része ellen.

Nincs olyan társadalmi csoport, akikbe ne rúgtak volna bele: közmunkások, rokkantak, tanárok, diákok, egyetemisták, rendőrök, katonák, tűzoltók, akadémikusok, filozófusok, devizahitelesek, questor-károsultak, trafikosok, magánnyugdíjpénztár-tagok, és a külföldre emigrált magyarok százezrei.

Ha a dolgozó magyar emberek, a nyugdíjasok, a magyar családok jobban szeretnének élni, európai színvonalú modern egészségügyet és oktatást akarnak, akkor nincs más megoldás, mint a kormányváltás!