mszp.hu | Belföld
2022. március 22. 11:30

4 millió forintot ajánl fel az MSZP az Ukrajnából menekülőknek

4 millió forintot ajánl fel az MSZP az Ukrajnából menekülőknek
Ezúttal 4 millió forintot ajánlott fel az MSZP az Ukrajnából menekülők megsegítésére, és országszerte megnyitotta irodáit a menekülteknek való adománygyűjtés céljára – jelentette be Tóth Bertalan, a szocialisták társelnöke Tóth Viktorral, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 6-os számú választókerületének közös ellenzéki jelöltjével és Szűcs Gáborral, Érd város szocialista alpolgármesterével Nyírbátorban hétfőn.

Elmondták: most az érdi MSZP-irodában összegyűlt adományokat vitték el Nyírbátorba. Tóth Viktor megköszönte az érdi lakosoknak a Nyírbátorban elszállásolt menekültek számára Érden gyűjtött adományt.

Szűcs Gábor reményét fejezte ki, hogy az érdiek „szerény adománya” kicsit komfortosabbá tudja tenni a háború elől menekülők helyzetét. Mindhárman bizodalmukat fejezték ki, hogy a tragikus háború minél előbb véget ér.

Tóth Bertalan elmondta: az MSZP nyírbátori irodája is gyűjti az adományokat a menekülők számára, ahogy minden MSZP-iroda nyitva áll, hogy oda a magyar polgárok el tudják hozni a menekülteknek szánt adományaikat.

Mostani négymillió forintos felajánlásukat a párt Szolidaritási Alapjából fedezik, melybe a szocialista országgyűlési képviselők havonta befizetik a fizetésemelésüket 2018 óta, mióta azt a Fidesz a Parlamentben megszavazta.

A szocialista társelnök elmondta: az elmúlt 4 évben több mint 100 millió forintot tudtak arra fordítani, „hogy ott segítsünk, ahol szükség van rá. Most az Ukrajnából menekülteknek van erre szüksége”.

Hozzátette: szolidaritási akcióikat folytatják, hiszen segítségre mindig szükség van; nemcsak az Ukrajnából menekülőknek, hanem a rászorulóknak is segítenek.