mszp.hu | Belföld
2022. június 17. 12:13

Tömeges kirúgásokra készül a Fidesz-kormány a közigazgatásban – óriási szükség van az MSZP létbiztonsági csomagjára!

Beismerte a kormány, hogy tömeges kirúgásokra készül a közigazgatásban.

Teszik ezt annak ellenére, hogy számos meghirdetett álláshely van, a megüresedő helyeket a jelenlegi alacsony fizetések miatt nem tudják betölteni, a létszámhiány miatt pedig rendszeresen előfordul, hogy a dolgozókat a megszokott munkájuktól távol eső feladatokra kötelezik.

Eközben a kormány vezetése a saját zsebén nem spórol: Orbán Viktor fizetését megduplázták, a kormánytagoknál eltörölték a bérplafont, így az ő fizetésemelésükre is számítani lehet.

Az MSZP gyalázatosnak tartja, hogy az Orbán-kormány több tízezer magyar családot taszít létbizonytalanságba, miközben a fideszes oligarchákat megvédik, rájuk nem vonatkozik az extraprofit-adó! Követeljük, hogy a magyar nép pénzéből milliárdossá tett Mészáros, Garancsi, Szíjj, Tiborcz, Orbán Győző és a többi fideszes oligarcha is vegye ki a részét a válság kezeléséből! Van miből fizetniük!

Az MSZP szerint a Fidesz ne a közszférában dolgozók kirúgásával spóroljon!

MSZP

Bővebb információ: Komjáthi Imre, országgyűlési képviselő, az MSZP elnökhelyettese