mszp.hu | Belföld
2022. június 30. 21:37

A szolnoki szülészeten kialakult helyzetről a Belügyminisztériumnak nincs véleménye

Az Orbán-kormány cserben hagyta a szolnoki Hetényi Géza Kórházat és a szolnoki kismamákat is.

Érdemi válasz helyett ugyanis a kórház korábban kiadott közleményét küldte válaszul a Belügyminisztérium Kunhalmi Ágnes írásbeli kérdéseire. Az alapvető jogok biztosa pedig arról tájékoztatta az MSZP képviselőjét, hogy tisztában van a Szolnokon kialakult helyzettel, de formálisan nem jogszerűtlen a szülő nőket Debrecenbe, vagy Budapestre irányítani.

Felháborító, hogy az önmagát családbarátnak nevező kormány képtelen érdemi segítséget nyújtani a szolnoki kismamáknak. Sajnos a súlyos szakemberhiány nemcsak a szolnoki kórházat érinti, hanem országos probléma, ami egyre hosszabb várólistákhoz, valamint kórházi osztályok, szakrendelések időszakos vagy teljes megszüntetéséhez vezet.

Az MSZP szerint 12 évi kormányzás után elvárható lenne, hogy legalább a megyei kórházak stabil működését biztosítsa a kormány. Mélységes csalódás, hogy megint a magyar embereknek kell viselniük a Fidesz felelőtlen politikájának következményeit.

MSZP