mszp.hu | Belföld
2022. július 18. 13:25

Zugló segít

Online energia- és adótanácsadással segíti majd Zugló Önkormányzata a nehéz helyzetbe jutott polgárokat. Zugló vezetése ezen felül a fűtéstámogatási rendszer kibővítésének lehetőségét is vizsgálja.

Az elmúlt napok eseményei súlyos társadalmi feszültséget okoztak, amelyek mindenkire, így Zugló polgáraira is hatással vannak. Zugló vezetése fontosnak tartja, hogy a lehetőségeihez mérten minden segítséget megadjon mindazoknak, akik az új döntések eredményeképpen a korábbinál nehezebb helyzetbe kerültek.

Az itt élők megsegítése érdekében Zugló Önkormányzata három területen vizsgálja a segítségnyújtás lehetőségét:

• felülvizsgáljuk a már működő önkormányzati fűtéstámogatási rendszerünket, és keressük a lehetőségét a támogatási rendszer kiterjesztésének;

• online energiatanácsadást indítunk, ahol az önkormányzat szakértői segítenek a zuglóiaknak a rezsiköltségek megtakarításában;

• ugyancsak online adótanácsadást indítunk, amelynek során felvilágosítást adunk a kata változásáról és a rendelkezésre álló lehetőségekről.

A tervek szerint a zuglóiak e-mailben tehetik majd fel a kérdéseiket, amelyeket szakértőink mielőbb megválaszolnak majd. Emellett a zuglo.hu oldalon folyamatosan tesszük majd közzé a legfontosabb tájékoztatókat az energia- és adótanácsadással kapcsolatban. Jelenleg a részletek kidolgozása zajlik, a fejleményekről folyamatosan tájékoztatjuk majd a zuglóiakat.

Horváth Csaba
Zugló polgármestere