mszp.hu | Belföld
2022. szeptember 05. 14:43

Folytatódik a lejtmenet az egészségügyben – a kormánynak nincs megoldása

Folytatódik a lejtmenet az egészségügyben – a kormánynak nincs megoldása
Szeptember elsején nyilatkozta a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára, hogy a kormány egyik célja „az otthonhoz közeli ellátások megerősítése” – ekkor már tudniuk kellett, hogy Sopronban megszűnik a gyermekkardiológiai rendelés.

Nem elég, hogy a Fidesz hazugságokkal nyert választást, ráadásul továbbra is hazudoznak. Vannak-e egyáltalán olyan céljai az egészségügyi kormányzatnak, amit komolyan is gondolnak? Milyen lépéseket tettek, hogy a soproni szakrendelésre váró beteg gyerekek Győrben automatikusan kapjanak időpontot? A kormány ne feladatokat osszon a szülőknek – ahogyan az a Soproni Gyógyközpont levelében is áll –, hanem oldja meg a helyzetet. Ez a dolga.

Az MSZP álláspontja szerint az egészségügy Belügyminisztérium alá rendelése az egészségügyi ellátás szervezettségét és színvonalát érdemben nem befolyásolta. A szocialista párt a 2023-as költségvetéshez benyújtott módosító javaslatában éppen azért szerepelt 50 milliárd forint célzott forrás a gyermekegészségügyi ellátás megerősítésére, hogy a soproni gyermekkardiológia bezárásához hasonló esetek ne fordulhassanak elő. A Fidesz a többi javaslattal együtt, ezt sem szavazta meg, ugyanakkor az is nyilvánvaló, hogy a kormánynak 12 éve nincs megvalósítható terve az egészségügy talpra állítására.

Az MSZP, az igazi baloldal pártja azt képviseli, hogy mindenki számára elérhető magas színvonalú egészségügyi ellátást kell biztosítani. Ha van az államkasszában pénz, akkor azt az egészségügyre, az emberek gyógyítására kell fordítani és nem fideszes strómanok támogatására.

MSZP