Mozgásjavító: pozitív döntést várunk!

A Mexikói úti mozgásjavító szakközépiskolai osztályainak továbbműködését, az oktatás folytatását és új osztály indítását várjuk a döntéshozóktól!

Az intézményfenntartó KIK főosztályvezetője megnyugtató megoldást ígér. Ezt csak egyet jelenthet: hogy szeptembertől indul újabb középiskolai osztály. Bízunk benne, hogy a személyi és a tárgyi feltételeket is rendben találják, ha pedig nem, a Fővárosi Önkormányzat - mint működtető - a szükséges forrásokat biztosítani fogja.

A kialakult helyzet ugyanis méltatlan. A főváros, mint a korábbi legnagyobb intézményfenntartó a közgyűlés háta mögött hozott meg egy olyan döntést, amely a súlyosan mozgássérült gyerekek életét érinti. Méltatlan Budapesthez és a budapestiekhez, hogy egy pármillió forintos felújítást sem képes a város vezetése biztosítani. De elfogadhatatlannak tartjuk a döntést akkor is, ha a nem integrálható gyerekek jövője azon a 212 millió forinton múlik, amibe a városvezetés szerint a felújítás kerülne.

A mozgásjavító ügye már ma is a városvezetés szégyene: az utca- és térátnevezéseknél oly tettre kész döntéshozók mozdulatlanságra ítélnek sok olyan gyermeket, akiknek a Mexikói az egyetlen út. Azonban bízunk benne, hogy a nyilvánosság ereje józan belátásra készteti a döntéshozókat. Hisszük, hogy a gyermekek és az iskola esélyt kapnak a folytatásra. Ez az intézmény már bizonyította, hogy szükség van rá, s méltó a budapestiek támogatására.

Lendvai Anna
fővárosi képviselő