Belföld | fideszes oligarchák közlemény
2013. február 19. 18:05

Fidesz-Magyarország ma

A Fidesz Magyarországán ma bárki engedély nélküli is nekiállhat kivágni és kitermelni a más tulajdonában álló erdőt, már ha Orbán Viktor lányának udvarol és a Közgép Zrt. leányvállalatát vezeti.

A miniszterelnök és sleppje azt hiszi, úgy játszhat a magyar földdel és az abból élő emberek idegeivel, mint macska az egérrel. Az sem zavarja őket, hogy már jó ideje a Fidesz holdudvarához tartozó agrárszakemberek, sőt a saját frakciójukban ülő ex-államtitkáruk is a becsapott gazdákról és a futótűzként terjedő vidéki szegénységről beszél.

Orbán oligarchaválogatottja a milliárdos állami megbízásokra és az állami földekre is gondolkodás nélkül ráteszi a kezét, és az emberek magán-nyugdíjpénztári vagyonának lenyúlása óta tudjuk: a Fidesznek a magántulajdon sem szent. De az a pofátlanság, mint amit Csabdi erdőben a Pest Megyei Kormányhivatal jóváhagyása mellett folytat a Fideszhez közel álló Tiborcz-család, az eddigiekkel együtt is példátlan.

Ettől függetlenül biztosak vagyunk benne, hogy az illegális fakitermelést is hódbőrbe bújt szocialisták követik el, sőt az igazi disznóságot, az állami földek haveroknak való kijátszását sem az Orbán-kormány által kézivezérelt NFA szervezi. Ám Orbán és csapata nagyot téved, ha azt hiszi, hogy Magyarország nem látja a fától az erdőt. A ma még levegőnek nézett gazdák alig egy év múlva pontosan tudják majd: nem az alapján kell ítélniük, amit mondtak, hanem az alapján, amit tettek.