Tovább zuhan a magyar ipar

A kormány tündérmeséivel, sikerpropagandáival, szisztematikus hazugságaival szemben a magyar ipar egyre romló állapotban van. A ma megismert adatok alapján kiderült, az ipari termelés tavaly szeptember óta minden hónapban esik, ebben az évben is tovább csökkent: 1,4 százalékkal. Ez csak annak tükrében meglepő, hogy a Fidesz-kormány az ellenkezőjét mondja.

A gazdaság Orbánék három éve alatt egyre rosszabb helyzetbe kerül, 2011 dereka óta folyamatosan zsugorodik.

Lehet itt álmodozni növekvő gazdaságról, arról, hogy az ipari termelés lesz a magyar gazdaság gerince, meg hogy újraiparosítjuk az országot, ahogy azt Orbán képzelte 2012-ben. Lehet rózsaszín szalaggal díszített kirakatba tenni a nagy ipari cégekkel kötött kormánymegállapodásokat, a valóság akkor sem enged hazudni. Az Orbán-kormány regnálása alatt gyárak zárnak be, munkások ezrei veszítik el állásukat, családok mennek tönkre.

Olyan kormányra van szüksége Magyarországnak, amely visszaszerzi a befektetői bizalmat, ezzel vállalkozásokat vonz és alapít, amelyek végre biztos munkahelyeket teremtenek. Olyan kormány kell, mely a kirakat megállapodások helyett kiszámítható gazdasági környezetet és igazságos
jogrendet kínál a munkát adó cégek számára.

Magyarország ilyen kormányt érdemel.

Józsa István,
frakcióvezető-helyettes