Belföld | közlemény szélsőjobb
2013. március 26. 16:17

Farkas Flórián lemondott a romákról

Az MSZP Roma Tagozata felháborítónak tartja, hogy az Országos Roma Önkormányzatnak évek óta nincs érdemi szava a hétköznapi rasszizmus, antiszemitizmus ellen. Farkas Flórián még az Antirasszista Világnapot sem találta méltónak arra, hogy legalább ekkor elítélje a hazai cigányságot ért megaláztatásokat, megbélyegezze azokat, akik aljas politikai számításból folyamatosan hirdetik ordas eszméiket.

Mintha nem tudná: a faji kirekesztés és elnyomás elsődleges áldozatai a romák. Nem tiltakozik pártjánál az utcákon vonulgató Magyar Gárdások és a parlamentben pöffeszkedő jobbikos képviselők trágár, rasszista és antiszemita gyűlöletbeszéde miatt. Nincs véleménye arról, hogy a gyöngyöspatai jobbikos képviselő-testület a "helyi szintű jogszabályait a nemzet egységét megtestesítő Szent Korona nevében alkotja meg", kivonva magát minden hatályos törvény alól. Ezzel erkölcsileg szabad utat adva maguknak, a magyarországi romák és szegények valamint a többi nemzetiségiek további megfélemlítésében.

Farkas Flórián parlamenti képviselőként folyamatosan szavazza meg népe gettóba kényszerítését. Mit tett azért, hogy a kormánya és a párttársai által oly sokat hangoztatott rezsicsökkentéssel ne csak a gazdagok járjanak megint jól, úgy, mint a 16%-os adókulccsal? Hiszen éppen a roma lakosság többségénél már rég kikötötték a gázszolgáltatást, leszerelték a villanyórákat. Köszönhetően a Fidesz által lecsökkentett türelmi időnek, miközben a tűzifa árára már nem terjed ki a kormány rezsicsökkentő szándéka. A 40 milliós villában élő Fideszes képviselőnek a 200 ezer forintos rezsijéből is 10%-ot engednek el, ami önmagában egy kereset, meg a többgyerekes szegény közmunkás család számlája is csak ugyan ilyen arányban mérséklődik, ami mindössze pár száz forintot jelent.

Hol tart az a roma stratégia, amit olyan nagy dirrel-dúrral fogadtak el, parolázták vele végig az európai fórumokat? Farkas Flórián már lemondott roma honfitársairól. Itt az ideje, hogy képviselői mandátumáról és az ORÖ elnöki tisztségéről mondjon le.

MSZP Roma Tagozat