Az államtitkár 'mentő' ötlete

Szócska Miklós államtitkár indokolás nélkül, azonnali hatállyal menesztette az Országos Mentőszolgálat általa 2010-ben kinevezett főigazgatóját. A sajtótájékoztatón sebességváltásról, gyorsításról beszélt, de arról, hogy miért kell ilyen villámgyorsan távoznia a főigazgatónak, egy szót sem szólt.

Ismét bebizonyosodott, hogy az egészségügy tekintetében a kormányzati kommunikáció legfőbb célja, hogy szőnyeg alatt tartsa a bajokat.

Vajon miért nem lehet arról beszélni, hogy a távozó főigazgató vezetése alatt a szolgálat mérhetetlenül eladósodott, katasztrofális a mentőautók műszaki állapota és a pénzhiány rányomja a bélyegét a működés minden szeletére?

Szócska Miklósnak az a mentő ötlete támadt, hogy olyan embert bíz meg az OMSZ vezetésével, akinek a politikai lojalitásához már nem társul szakmai hitelesség.

Vajon mit szólnak a szolgálat munkatársai a megbízáshoz? Sajnos soha sem fogjuk megtudni, mert mindenki számára megtiltották a nyilatkozattételt.

Az MSZP felháborítónak tartja ezt az eljárást. Az államtitkár jobban tenné, ha a kormányt ostromolná a források kiegészítéséért, de tudjuk, hogy ez idegen tőle, hiszen most sem csinál mást, mint a pénzhiány "mellékhatásait" menedzseli.

Kökény Mihály
az MSZP egészségügyi tagozatának elnöke