Simon Gábor nyílt levele Kucsák Lászlónak

Az egész országot behálózó kormánypárti trafikmutyi sajnos kerületünket is érinti. A szégyenteljes, egyoldalú elbírálási mód pestszentlőrinciek sokaságát fosztotta meg bevételi lehetőségüktől, mindez a fideszes városvezetés érdekcsoportjainak helyzetbe hozásáért.

A kerületben közel 50 család került lehetetlen helyzetbe, mert Önök miatt elveszítették megélhetési lehetőségüket. Csak az érdek és a lojalitás számít, a munka becsülete, a több évtizedes, tisztességes vállalkozói tapasztalat semmivé válik az ilyen vérlázító látszatpályázatok miatt.

Ezért a felháborító pályázati eredmények miatt az alábbi kérdésekkel fordulok Önhöz:

Igaz-e, hogy Ön mint választókerületi elnök, utasítást kapott: "lehetőség szerint fideszesek nyerjenek, jobbikosok és MSZP-sek pedig semmiképpen ne" a trafiktenderen?

Miután kiderült, hogy az Ön pártjának politikusai önkormányzati döntéshozókként befolyást gyakorolhattak a döntés kimenetelére, támogatja-e az eredmények megsemmisítését és új pályázat kiírását?

Hajlandó-e nyilvánosságra hozni a pályázatokat, hogy mindenki által összehasonlíthatóak legyenek a győztes és vesztes pályamunkák?

Hajlandó-e ennek érdekében megszavazni egy olyan jogszabály-módosítást, amely ellentétben a napokban született kormánypárti döntéssel visszaállítja az átláthatóságot!

Az önkormányzat milyen módon fog segíteni azon a közel 50 családon, mely az önkormányzati döntés következtében veszítette el bevételének jelentős részét?

Ön mint a kerület országgyűlési képviselője, alpolgármestere, különösen nagy felelősséggel tartozik a város lakosainak. Pestszentlőrinc lakói, vállalkozói válaszokra várnak.

Üdvözlettel:
Simon Gábor
országgyűlési képviselő