Hoppál Péter és a Fidesz szóvivőfalkája jobban tenné, ha hallgatna

Az MSZP számára természetes, hogy ha Mesterházy Attilát meghívják egy rangos nemzetközi konferenciára, és megkérik arra, hogy ott felszólaljon az antidemokratikus és kirekesztő eszmék terjedése ellen, akkor a legnagyobb és legerősebb ellenzéki párt vezetőjeként elfogadja a felkérést.  

Arról nem tehetünk, hogy a Fidesz szóvivője magából, a pártjából, és annak vezetőjéből, Orbán Viktorból indul ki, aki 2007-ben valóban azért lobbizott Lisszabonban, hogy vonják meg Magyarországtól az EU-s fejlesztési forrásokat.

Azt pedig csak sajnálni tudjuk, hogy Orbán Viktor és a Fidesz nem Norvégiával vagy más, Nyugat-Európában elfogadott és tisztelt demokratikus jogállamokkal építi nemzetközi kapcsolatrendszerét, hanem mindenféle
félázsiai országokkal üzletel. Orbán Viktor és a kétharmados Fidesz az elmúlt három évben az egypárti alkotmányával, az egypárti médiatörvényével és a jogállami fékek szisztematikus kiiktatásával mélyen aláásta Magyarország presztízsét a demokratikus világban.

Hoppál Péter és a Fidesz szóvivőfalkája tehát jobban tenné, ha mélyen hallgatna, amikor Mesterházy Attila - például a norvég fővárosban - azon fáradozik, hogy helyreállítsa Magyarország megtépázott nemzetközi
tekintélyét.

MSZP