MTI/mszp.hu | Belföld | vízkorlátozás Ózd Pintér Sándor
2013. augusztus 06. 13:19

Az MSZP a belügyminisztertől kéri a kutak megnyitását

Ha kedden sem nyitják meg újra, illetve állítják vissza teljes nyomásra az ózdi közkutakat, a szocialista Nyakó István a belügyminisztert kéri intézkedésre.

Az Ózdon tartózkodó MSZP-s politikus kedden úgy nyilatkozott az MTI-nek: a katasztrófavédelmet felügyelő Pintér Sándornak lehetősége van arra, hogy teljes kapacitással újranyissa a korábban elzárt vízcsapokat, ellenkező esetben ugyanis katasztrófavédelmi vészhelyzet állhat elő.

Hozzátette: bízik abban, hogy Fürjes Pál (Fidesz-KDNP) ózdi polgármester "állja a szavát", ha azonban kedden sem áll vissza a vízkorlátozás előtti állapot, szerda reggel a belügyminiszter segítségét kéri.

Nyakó István azt mondta, a polgármester hétfő reggel - miután megbeszélést folytattak - még hajlandó volt a múlt hét végén elzárt kutak ideiglenes újranyitására, illetve arra, hogy a szegények lakta negyedekben ismét a korábbi legyen a kutak víznyomása. A szocialista politikus szerint a polgármester ezt egy országos napilap tudósítójának is megerősítette.

Szavai szerint a kormánypárti polgármester "pálfordulása" ezután következett be, délután már "Gyurcsány-Bajnai-korszakról és baloldali hecckampányról" beszélt, és nem tett semmit a vízszolgáltatás visszaállításáért.

Az MSZP-s képviselő úgy fogalmazott, hogy Fürjes Pál hétfő reggel még "polgármesterként és emberként" viselkedett, így csak arra tud gondolni, hogy - mivel néhány hete lett városi Fidesz-elnök - "valaki leszólt neki az országos központból, hogy nem emberként, hanem fideszes pártkatonaként" kell eljárnia.

Ennek következtében - fűzte hozzá Nyakó István - Ózd szegénynegyedeiben továbbra is fél órákat, órákat kell sorban állni az embereknek azért, hogy vízhez juthassanak. Ezért arra kérte a polgármestert, fontolja meg még egyszer, hogy "emberként viselkedik és állja a szavát".