Zűrzavar és bűnbürokrácia

Nem csoda, hogy teljes káosz uralkodik Orbán Viktor kormányzása körül, nem csoda hogy képtelen gördülékenyen működtetni az államigazgatást, hiszen a kormányzati szerkezet teljesen átláthatatlan, egyre nagyobb a zűrzavar. Az állami vezetők száma három év alatt megháromszorozódott.

Orbán ezzel is átverte az embereket. A választási ígéretek jelentős része a kisebb és olcsóbb kormányzásról szóltak. Ehhez képest az utolsó szocialista kormány harmadannyi vezetőt alkalmazott, mint a jelenleg érthetetlenül felduzzasztott apparátus.

Államtitkárok és helyetteseik garmadája, követhetetlenül sok kormánymegbízott, miniszterelnöki és miniszteri biztos. 20 államtitkár helyett 47, 49 helyettes államtitkár helyett 75 szolgálja ma a rendszert. A bürokrácia ilyen mértékű felpumpálása és átláthatatlanná tétele csak a felelősségvállalás elhárítását mutatja.

Amit az Orbán-kormány tesz, az nem szakmai, hanem bűnszervezeti munka. Ennek felelősségét pedig a Fideszben sem szeretné mindenki felvállalni. Valaki kilép (mint Ángyán József), valaki pedig megpróbálja saját felelősségét elkenni. Erre jók a helyettesek és azok helyettesei.

És persze van, akinek elég a havi egymillió forint körül fizetés és a különféle kiváltságok (trafikok, földek stb.), hogy elvégezze a piszkos munkát.

Az MSZP felkészült szakemberekkel, felelősséget vállaló politikusokkal és átlátható kormányzati struktúrával készül átvenni a kormányzást. Célunk, hogy felszámoljuk a Fidesz maffiacsaládokat kiszolgáló, zűrzavaros államigazgatást!

Török Zsolt,
szóvivő