Belföld | Vitézy Dávid BKK bkv luxuskormány
2013. augusztus 13. 11:57

A Fidesz-családnak semmi sem drága?

Miközben az átlagjövedelmű családoknak minden egyre drágább, a Fidesz-családnak semmi sem drága. Most éppen a kormányközeli Vitézy-família tagja által vezetett BKV és Budapesti Közlekedési Központ (BKK) készül luxusautó-beszerzésre.

Vitézy Dávid, a szakadék szélén táncoló BKV-t irányító BKK vezetője ellenzékben még a villamosok rajongója volt, mára azonban úgy tűnik, a személygépkocsik bűvöletében él. Rajongása a hírek szerint hamarosan egy újabb érthetetlen és kifizethetetlen autóflotta-beszerzésben nyilvánul meg.

Konkrétan egy tucat közép és közel húsz felső kategóriás személygépkocsiból álló autóflottát készül beszerezni a BKV a Vitézy Dávid vezette BKK hathatós közreműködésével. Egy-egy ilyen autó ára körülbelül öt BKV-buszsofőr éves bérét tudná fedezni, a teljes beszerzés költségén pedig 20 ezer rászoruló fővárosi utas egyhavi bérletét fedezhetné a BKK.

Az MSZP várja a BKK és a BKV vezetőinek magyarázatát: mi szükség van egy csődközelben lévő közösségi közlekedési vállalatnál luxus autóbeszerzésre? Mi szükség van ennyi autóra, ha a BKV-nak valóban csupán négy felső vezetője van?

Török Zsolt,
szóvivő, BKV-utas