Belföld | Karas Mónika médiapolitika NMHH
2013. augusztus 14. 15:43

Új ember, régi szerep

Világosan látszik, hogy a Fidesz médiapolitikája a hazai tiltakozások és az Európai Uniónak tett ígéretek ellenére egy hangyányit sem változott.

Orbán Viktor továbbra is akarata engedelmes végrehajtóját javasolta a médiahatóság élére. Kiderült, üres formalitásnak tekinti a szakmai szervezetekkel való konzultációt, mert sikerült a legkisebb Fidesz-párti szervezet javaslatát elfogadnia, míg a legnagyobb szervezetet, amely az NMHH elnökének személyére szakmailag megalapozottan tett ajánlatot, kutyába sem vették.

Olyan esetben, amikor 9 évre betonoznak be valakit egy fontos pozícióra, elvárható lett volna, hogy Orbán Viktor összehívja a szakmai szövetségeket, és világos magyarázatot ad nekik, miért nem vette figyelembe a javaslataikat.

Ne feledjük, rendkívül kényes időszak következik az ország és a magyar média életében. Kevesebb mint 1 év múlva országgyűlési és uniós választások jönnek, amelyben a média korrektsége avagy elfogultsága sorsdöntő lehet. De nemsokára kell dönteni a nagy kereskedelmi csatornák sugárzási engedélyének meghosszabbításáról, vagy például a mobilszolgáltatókkal kapcsolatos ügyekről.

Orbán Viktor ezzel az ajánlásával nyilvánvalóvá tette, hogy az NMHH-t továbbra is politikai és gazdasági birodalma erősítésére, ügyeinek egyengetésére kívánja használni.

Karas Mónikának, akinek eddig leginkább fideszes médiumokhoz és fideszes politikusok jogi ügyeihez volt köze, jó, és elfogulatlan munkát kívánunk!

Lendvai Ildikó,
országgyűlési képviselő