MTI/mszp.hu | Belföld | választás 2014 foci stadionépítés
2013. szeptember 07. 16:08

Baloldali fordulat kell a "nemzeti focialista" kormány megdöntéséhez

Szanyi Tibor szerint baloldali fordulat szükséges a "nemzeti focialista" kormány megdöntéséhez. Az MSZP elnökségi tagja, a párt országgyűlési képviselője ezt szombaton Budapesten, a Városligetben, Elég volt címmel megrendezett baloldali fesztiválon tartott sajtótájékoztatóján mondta.

Megfogalmazása szerint a hároméves "országdúlás" a "stadion, stadion über alles és a Románia-Magyarország 3:0" kifejezésekkel írható le leginkább.

Azt mondta, hogy a Fidesz az elmúlt három évben nem kormányzott, hanem uralkodott. A többi közt felszámolták a köztársaságot,  kirabolták az önkormányzatokat, eltorzították a választási rendszert, kiiktatták a munkavállalói jogokat, beszántották a sajtószabadságot,  klerikalizálták az iskolákat, általánossá váltak az éhbérek, az egekbe szöktek az üzemanyagárak, kirabolták a nyugdíjkasszát, hazavágták a kiskereskedelmet és leírták a fogyatékkal élőket. Ezzel párhozamosan hazudtak reggel, délben, este, "közgépesítették a közbeszerzéseket", a "kedves vezető haverjai" féktelen gyarapodásba fogtak, miközben agyonsarcolták a fuvarozókat és szünetmentesek voltak a sunyi adóemelések - tette hozzá.

Szanyi Tibor szerint balhéba keveredtünk a szomszédainkkal és a keleti diktatúrákkal való kokettálás mellett a kormány folyamatosan pocskondiázta az európai civilizációt. Úgy vélekedett, hogy a Fidesz mindennek folytatására kér felhatalmazást az emberektől a választásokon. Ám a nép nem fogja erre adni a szavazatát - mondta Szanyi Tibor.

Újságírói kérdésre válaszolva azt is közölte: lehetségesnek tartja egy MSZP-Demokratikus Koalíció közös lista tető alá hozását, amennyiben bizonyos kérdésekre megfelelő válaszok születnek.