Belföld | közlemény család
2013. október 29. 08:50

Lehullott a lepel a Fidesz családbarátnak hazudott politikájáról is

Egy friss felmérés szerint a magyar szülők fele arra számít, hogy a gyermeke külföldön dolgozik majd. Ez fekete-fehéren mutatja az Orbán-rezsim csődjét.

Ide vezetett a három és fél éves családellenes politizálás. Orbán Viktor elszegényítette az ország lakosságát, így a fiatalok elfogadható jövőkép hiányában külföldre menekülnek. Mint a felmérés mutatja, ezt már a szülők is kénytelenek elfogadni. Ráadásul három olyan szülőből, akinek gyermeke csak érettségiig jutott, kettő gondolja úgy, hogy gyermeke külföldön fog munkát vállalni.

Az MSZP régóta próbálja felhívni a sosem látott mértékű kivándorlásra a figyelmet, ám sem a Fidesz, sem a kormányzat nem képes elfogadható választ adni a problémára. Nem meglepő, hiszen akkor szembe kellene nézniük saját csúfos bukásukkal. Ide vezetett a matolcsyzmus, az unortodoxia, a kormányzati szintű tolvajlás, állami mutyi, a számtalan új adó, a fiatalok röghöz kötése, a kizárólag Orbán vágyálmaiban megjelenő egymillió új munkahely.

Az MSZP a fiatalokért dolgozik. Ezért biztosítani fogjuk a minőségi oktatást bölcsödétől egyetemig, a felsőoktatásban pedig ingyenessé tesszük az első évet, hogy anyagi helyzettől függetlenül mindenki esélyt kapjon a diploma megszerzésére.

Az MSZP nem mondd le a fiatalokról és visszavárja őket.

Winkfein Csaba
elnökségi tag