Belföld | NAV közlemény
2013. november 29. 16:19

48 garantált aláírás

Az MSZP aláírja a NAV-botrányt vizsgáló bizottság felállításáról szóló ívet, amin harminc olyan képviselő neve szerepel, aki nem tagja a Jobbik frakciójának.

Az MSZP az évi ezermilliárdos adócsalási ügy teljes, pártatlan és független kivizsgálásában érdekelt.  Az LMP célját, hogy álljon fel parlamenti vizsgálóbizottság, támogatjuk. Nekünk az aláírás céljával nincs bajunk, de a módjával és a listán szereplő nevek némelyikével igenis van.

Az általuk korábban indított aláírásgyűjtő íven ugyanis egy nyíltan antiszemita, kirekesztő párt képviselőinek neve szerepelt. Az MSZP parlamenti frakciója pedig semmilyen közösséget nem vállal egy ilyen párttal.

A NAV-botrány teljes kivizsgálására viszont szükség van. A vizsgálóbizottság felállításához 78 képviselő aláírása kell. A parlamentben az MSZP az LMP, a DK és a függetlenek összesen 82-en lesznek hétfőtől, amikor Kránitz László eskütételével az MSZP frakciója egy újabb taggal bővül.

Amennyiben hétfőn az LMP egy olyan ívet hoz be a parlamentbe, amelyen 30 aláírás szerepel, és azok között nincs ott a Jobbik egyetlen képviselőjének neve sem, az MSZP-frakció szavatolja, hogy mind a 48 tagja megadja az aláírását. Ugyanezt várjuk el az LMP, a DK és PM képviselőitől, valamint a függetlenektől is.

Ha az LMP nem az alaptalan botránykeltésben és a fölösleges színjátékban, hanem a valóság kiderítésében érdekelt, akkor nem utasíthatja el a kezdeményezésünket.

Egyúttal egyenként végigkérdezzük a Fidesz minden képviselőjét, hogy támogatja-e a botrány kivizsgálását. Ugyanezért kezdeményezzük, hogy név szerinti szavazással dőljön el, hogy a parlament elfogadja-e a bizottság felállításáról szóló kezdeményezést.

Meglátjuk, ki érdekelt valójában a visszaélések feltárásában és a teljes igazság kiderítésében. Rajtunk nem múlik.

Lukács Zoltán,
frakcióvezető-helyettes