Megvalósítható fejlesztéseket a látványberuházások helyett!

Megvalósítható fejlesztéseket, térítésmentes bölcsődei ellátást és az állami kézbe vett fővárosi intézmények visszaszerzését ígérte Horváth Csaba az MSZP budapesti küldöttértekezletén.

A szocialista párt alelnökét, fővárosi frakcióvezetőjét az MSZP elnöksége két héttel ezelőtt már támogatta abban, hogy főpolgármester-jelölt legyen, az utolsó szót azonban a küldöttértekezlet mondja ki.
    
Horváth Csaba a zárt ülést megelőző felszólalásában elmondta: célja, hogy Budapest újra a szabadság és a demokrácia városa legyen.
    
A fővárosnak ma nincs önálló vezetése, mindent az Orbán-kormány irányít - jelentette ki, hozzátéve: a Tarlós István vezette "bábkormánnyal" szemben az MSZP-s többségű fővárosi önkormányzat egyenrangú partnere lesz a következő - meggyőződése szerint baloldali - kormánynak.
    
Azt ígérte, ha győznek, visszaszerzik az ebben a ciklusban államosított kórházakat és iskolákat, nem hagyják beépíteni a Városligetet, és megtervezett, reális fejlesztéseket hajtanak végre a választásokra időzített látványberuházások helyett.
    
Az MSZP térítésmentessé tenné bölcsődei ellátást, és ha szükséges, üres fővárosi ingatlanokat adna át a kerületeknek a férőhelyhiány kezelésére. Támogatást adnának a díjhátralékosoknak, bérlakásrendszert hoznának létre és új programot indítanának panellakások felújítására - sorolta. Céljaik között említette, hogy a fővárosi igazgatásban és az önkormányzati tulajdonú cégekben is minél több női vezető legyen.
    
Molnár Zsolt, az MSZP fővárosi elnöke azt mondta: az elmúlt három évet hanyatlás jellemezte, Budapest politikai csatatérré, a fideszes városvezetés és a szintén fideszes irányítású kerületek lobbiérdekei közötti harc terepévé vált.
    
A közép-európai térség nagyvárosai, mint Bécs és Prága, elhúztak Budapest mellett, amely ma már "Felcsúttal és Debrecennel versenyez" a fővárosi címért - fogalmazott.
    
A politikus azt mondta, a szocialisták másik utat, változást ajánlanak, hogy Budapest modern, szolidáris és biztonságos város legyen, és ehhez keresnek szövetségeseket.