Csekély eredményeket hozó családi kedvezményekkel szúrja ki a nők szemét a kormány

Laskovics Diána, az MSZP Bács-Kiskun megye 2. választókerületének képviselőjelöltje elmondta, hogy kevés pénzből, csekély eredményeket hozó családi kedvezményekkel szúrja ki a nők szemét a kormány.

A fiatal szocialista politikus kiemelte, hogy hihetetlen cinizmus az, ahogy a nőkkel bánik a Fidesz, ugyanis 2011-től pont a kormánypártiak vezették be, hogy ne lehessen dolgozni gyes mellett. Továbbá a dupla ellátás csak akkor jár, ha a baba már 2014-ben jön világra.

Hozzátette, hogy három és fél év alatt egyszer sem emelték ezeket a pótlékokat, ami így reálértéken 20%-kal ér kevesebbet most.

„Jó lenne, ha a Fidesz felébredne a saját maga által szőtt tündérmeséből, miszerint nő a foglalkoztatottság – nem igaz, hiszen a közmunka 47 000 forintért nem valós alternatíva, csak kényszermegoldás az emberek számára – a versenypiaci munkahelyek száma az elmúlt 3 évben alig emelkedett” – hangsúlyozta annak kapcsán, hogy a nők munkaerő-piaci helyzete kétségbeejtően rossz.

A bölcsődei és családi napközis férőhelyek száma évek óta nagy probléma, ráadásul az Orbán-kormány intézkedései nyomán a bölcsődei gondozásért már fizetni is kell. Laskovics Diána szerint a stadionokra költendő százmilliárdoknak itt is volna helye.

Végezetül elmondta, hogy összességében az intézkedések a többi körülmény javítása nélkül nem lesz elegendő a valós eredmények eléréséhez.