Belföld | Kecskemét
2014. január 08. 13:11

Mégsem mondott igazat Szemereyné Pataki Klaudia?

A kecskeméti fideszes városvezetés beismerte hazugságát.

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere nem mondott igazat a város adósságállományáról. Korábban a megyei lapnak 11 milliárd forintról beszélt, most pedig 16 milliárd forintot fizetnek ki a közösből. Mint városatyák, természetesen örvendetesnek tartjuk, hogy városunkat mentesítették az adóssága alól, de a teljes igazság részleteire is szeretnénk felhívni a figyelmet!

Kecskemétnek a 3 milliárdos működési hitele továbbra is fennmarad a konszolidáció ellenére. Emellé még párosul a botrányos körülmények között megépült Kecskeméti Fürdő, amely a lízingköltségek miatt hozzávetőlegesen 13 milliárd forintba fog fájni majd a végén a város lakosságának.

Továbbá a Magyar Szocialista Párt kecskeméti frakciója nevében felháborodásunkat fejezzük ki, ugyanis a keddi sajtótájékoztatót a Fidesz önös érdekből, kampánycélokra használta fel.

Mint ismert, Varga Mihály, az Orbán-kormány gazdasági minisztere azt jelentette be, hogy Magyarország adófizetőinek közös pénzéből kívánják kifizetni Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának adósságát, amely fideszes városvezetése alatt nőtt 2,5 milliárdról aggasztó nagyságúvá az elmúlt hét év alatt.

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a sajtótájékoztatón a Fidesz egyik országgyűlési képviselőjelöltje, Salacz László ügyvéd is szerepet kapott, aki sem a helyi közgyűlésben, sem a parlamentben nem képviseli Kecskemétet. Mi ez, ha nem népszerűsítő kampány, amelyet a magyar adófizetők forintjaiból szervezett a Fidesz propagandagépezete?

Magyar Szocialista Párt kecskeméti frakciója