A kormányváltók nagy hangsúlyt fektetnek a munkahelyteremtésre Hevesben

Az MSZP Választmányának elnöke, dr. Botka László, és dr. Sós Tamás országgyűlési képviselő a választási kampány jelenlegi állásáról, és a kormányváltó szövetség tervezett céljairól beszélt hétfői, Gyöngyösön tartott sajtótájékoztatóján.

Dr. Sós Tamás szerint mindenki részese kell, hogy legyen annak a változásnak, melynek eredménye egy igazságosabb, jobb létű Magyarország lesz, ami viszont csak Orbán Viktor kormányának elzavarásával érhető el.

Heves megyében különösen nagy hangsúlyt kívánunk fektetni a munkahelyteremtésre, hiszen a FIDESZ korábban ellenzékben, most pedig kormányon történő ádáz politikájának eredménye a munkahelyrombolás volt. Programot dolgoztunk ki tehát a foglalkoztatás növelésére – terület specifikusan -, erősíteni kívánjuk a térségben a turizmus, idegenforgalom szerepét, de a közrend és közbiztonság növelésének kérdése is újra hangsúlyos problémának látszik.

Az MSZP megyei elnöke hozzátette, Heves megyében három olyan kórház is van, amelyről fokozottan gondoskodni kellett volna az elmúlt 4 évben. Ehelyett a gyöngyösi Bugát Pál Kórház majdnem áldozatául esett a gyöngyösi és hatvani fideszesek belharcának, a parádi kórház is segítséget igényelne, az egri Markhot Ferenc Kórház pedig romokban hever a megvalósulni nem látszó 5 milliárdos fejlesztés miatt, amelyet négy éve el kellene kezdeni.

A tájékoztató második felében dr. Botka László ecsetelte a kampány menetét.

Óriási az ellentmondás a „Magyarország jobban teljesít” fideszes szlogen, és a magyar valóság között. Ma a családok 80 százaléka rosszabbul él, mint 4 évvel ezelőtt. Nekünk nincs médiafelületünk, ezernyi szemet kiverő plakátunk, mi a településeket lejárva jutunk el lakossághoz.

Dr. Botka László elmondta: furcsa választási kampány van ismét, hiszen a FIDESZ nem tud elszámolni az elmúlt 4 évvel, és azt sem mondják meg – mint ahogy 2010-ben sem tették -, hogy mit akarnak választás után. 2010-ben sem árulták el, micsoda népnyomorító intézkedésekre készülnek.

Orbán Viktor egyetlen célja, a választáson való alacsony részvétel. A lakosságnak tudnia kell, hogy bármely kispártra leadott szavazat, nullát ér, elveszett szavazat, és csak a FIDESZ érdekeit szolgálja.

A két szocialista politikus elmondta még, teljesen mindegy hány jelölt lesz a 1,5 méteres szavazólapon, Orbán Viktor leváltásához a kormányváltó szövetségre (MSZP, Együtt-2014, PM, Demokratikus Koalíció, Magyar Liberális Párt) kell leadni a voksot. Minden le nem adott szavazat pedig Orbánt tartja hatalmon.