A kormányváltók helyben is erősek!

A nyírbogáti tüntetésről érkezve tartott pénteken sajtótájékoztatót Halmi József megyei alelnök, Helmeczy László, a kormányváltó erők képviselőjelöltje és Kónya Péter, az Együtt társelnöke.

A tüntetést Simon Miklós, fideszes jelölt ellen szervezték, a demonstrálók azt követelték, hogy a politikus mondjon le a mentelmi jogáról. A demonstrálók a helyi polgármesteri hivatal előtt transzparenseket tartottak a magasba olyan feliratokkal, mint Börtön vagy parlament?, Törvény elé vele!, Miért véded, Viktor?. Egy aktivista gázálarcban demonstrált, kezében azzal a felirattal: "Elfertőztétek az országot".

A főszónok Helmeczy László ügyvéd volt, aki Veres János országgyűlési képviselővel, az MSZP megyei elnökével érkezett a rendezvényre.

Helmeczy többek közt azt mondta, Simon Miklós évek óta a mentelmi joga mögé bújva menekül a büntetőjogi felelősség alól egy olyan ügyben, amelyben négy vádlott felfüggesztett, egy vádlott pedig letöltendő szabadságvesztést kapott egy csatornázási beruházás során elkövetett visszaélések miatt. Helmeczy szerint ebben az ügyben Simon Miklóst is a vádlottak padjára kellett volna ültetni annak érdekében, hogy az igazságszolgáltatás előtt válaszoljon az esetleges érintettségére.

Kónya Péter kijelentette „ A fejétől bűzlik a hal”, hiszen egy normális demokráciában nem fordulhat elő, hogy a miniszterelnök nem méretteti meg magát nyilvánosan egy vitában, és gyávaságát a Fideszt képviselő jelöltek is követik.

Halmi József, megyei alelnök a sajtótájékoztatón felhívta az emberek figyelmét arra, hogy ne féljenek! Négy év félelem után, az egyetlen nap, amikor a kormánynak kell félnie a választóktól, április 6- a. A megyei képviselő jelölt felszólította a választópolgárokat, hogy mutassák meg az erejüket, és zavarják el végre az Orbán – rezsimet.