A Fidesz közpénzen kampányol

A Fidesz sutba vágva minden korábbi, még ellenzékben tett kijelentését, nyilatkozatait, közpénzen kampányol. Nemcsak a közmédián és a TV2-n, nem csak Simicska Lajos médiabirodalmán keresztül, hanem önkormányzati és Európai Uniós pénzekből is.

A Kúria több esetben is kimondta már, hogy a Fidesz semmitől nem riad vissza, közpénzből finanszírozott kampányanyagokat használ fel.

Éppen a választások előtt egy héttel szerveztek Kertvárosban egy Családi Napot az Európai Unió támogatásából Csizi Péter fővédnökségével. Éppen a választások előtt egy nappal rendezik meg a második Kertváros Napot Csizi Péter képviselőjelölt védnökségével, amely tavaly még májusban került megrendezésre. Az pedig már az arcátlanság csúcsa, amikor egy bádogsíp hajtogató világrekord kísérletre hivatkozva hozzák előre az eseményt. A programot és a fellépőket figyelembe véve több millió forintot költ el a Fidesz kampányeseményre, az adófizetők pénzéből.

A pécsi önkormányzat pénzéből működő és az önkormányzat tulajdonában lévő Pécsi Hírek újság választások előtti utolsó számában éppen csak Csizi Péter és Hoppál Péter interjúja fért bele.

Tiffán Zsolt képviselő-jelölt az Európai Unió forrásait használja fel kampányolásra, mivel megyejárást szervezett a megye fejlesztési tervének bemutatásával. Ezeken a Fidesz baranyai jelöltjei mindig részt vettek. Szórólapot készíttetett a „gyarmatosító” EU pénzből a Baranya Megyei Fejlesztési koncepciót bemutatva saját arcképével, 16 oldalas kiadványt az Ősdráva projektről és éppen a választás előtti napra tervez egy eseményt Siklóson a Várban mind közpénzből.

Botrányosnak tartjuk, hogy a Fidesz semmitől nem riad vissza. Pár nap és eljön a Változás Napja, addig is felszólítjuk a Fideszt, hogy ha már megalkotta ezt a választási rendszert, legalább tartsa be a szabályait.

MSZP Baranya Megyei Szervezete