MTI/mszp.hu | Belföld, Külföld | EP2014 Fidesz Jobbik
2014. április 22. 15:56

Az MSZP határozott érdekképviseletre törekszik az EP-ben

A szocialista párt erős, határozott érdekképviseletre törekszik az Európai Parlamentben – jelentette ki Ujhelyi István kedden Szegeden sajtótájékoztatón.

Az MSZP európai parlamenti listájának második helyén szereplő politikus azt mondta, a Fidesznek és a Jobbiknak nincs joga "kicsinyes belpolitikai játszmái" miatt kockáztatni Magyarország európai uniós tekintélyét, kapcsolatrendszerét és a következő évek fejlesztési forrásait.

Magyarország mintegy 10 ezer milliárd forint fejlesztési forrást használhat föl a következő uniós ciklusban. Ha a kormány a szokásos szabadságharcát vívja, illetve ha a Jobbik az EP-kampányban is uniós zászlót éget vagy dob ki az Országház ablakán, azzal nem szolgálja Magyarország érdekeit – fogalmazott Ujhelyi István. Hozzátette: "ez a hazaárulás a modern, 21. századi, európai uniós Magyarország szempontjából".

Ujhelyi István – aki a sajtótájékoztató helyszínéül az uniós támogatással megvalósult, 29,5 milliárd forintos összköltségvetésű szegedi tömegközlekedési projekt részeként épült 10-es trolivonal egyik végállomását választotta – elmondta, az elmúlt években az EU adta a keretet a Magyarországon megvalósult fejlesztésekhez.

A most záruló költségvetési ciklusban összesen 7200 milliárd forint fejlesztési forrás érkezett az országba, ebből 290 milliárd forint Szegedre. A Tisza-parti városban közlekedés-fejlesztési, egészségügyi, munkahelyteremtő, egyetemi és közoktatási beruházások valósultak meg uniós támogatással – tudatta a képviselőjelölt.

Ujhelyi István azt mondta, Szeged és a magyar érdekek képviselője kíván lenni Brüsszelben. Hozzáfűzte, a következő években is folytatni kell uniós források felhasználásával a foglalkoztatást bővítő fejlesztéseket és az egészségügy modernizációját.