mszp.hu | szólásszabadság közlemény szélsőjobb
2014. április 29. 12:02

Ne korlátozzák a szabad véleménynyilvánítást!

Józsefváros jegyzője hatósági segítséget nyújtott a Magyarország 1944-es német megszállására emlékeztető szobor építéséhez. Ez azt jelenti, hogy a Szabadság térre tervezett történelemhamisító emlékmű ellen tiltakozó civilekkel szemben az Orbán-kormány immár akár a karhatalmat is bevetheti.

Az MSZP a történelemhamisító emlékmű ellen polgári engedetlenségi akciót hirdető civilek mellett áll. A holokauszttal kapcsolatos magyar múlttal való szembenézés, a meghurcolt honfitársaink és leszármazottjaik tragédiájára való elfogulatlan emlékezés közös nemzeti ügy.

Nem lehet úgy tenni, mintha az újkori magyar történelem legnagyobb nemzeti sorscsapására emlékeztető honpolgárok követnének el valamiféle jogsértést akkor, amikor nem engedik felállítani a deportálásokban közreműködő magyar állami szervek felelősségét kitakarni kívánó a nemzeti önfelmentés szobrát.

Bízunk benne, hogy a magát a nemzeti ügyek kormányának nevező hatalom erőszakmentesen oldja meg az általa előállított feszültségterhes helyzetet. Felszólítjuk a hatóságokat, hogy ne akadályozzák a békés tüntetők szabad véleménynyilvánításhoz való jogát!

Lendvai Ildikó,
országgyűlési képviselő

Steiner Pál,
országgyűlési képviselő