Európa mosogatófiúi és bébiszitterei lettünk

Egy német cégalapítással foglalkozó szervezet összegzése szerint közel 600 ezer magyar ember dolgozott 2013 év végén más európai országokban. Becslések szerint idén biztosan meghaladja a hatszázezret a hivatalosan is külföldön dolgozó és élő magyarok száma.

Az Orbán-kormány négy év alatt elkövetett számtalan bűne mellett ez talán a legnagyobb. Mert az egész ország jövőjét veszélyezteti. A fiatalok és a munkaképes emberek ilyen mértékű kivándorlása (és annak folyamatossága) szétzúzza a magyar társadalom legerősebb egységét, a családot.

A családok széthullása beláthatatlan folyamatokat indít el a gazdaságban, a társadalomban, az oktatásban, vagy a nyugdíjrendszerben.

Az Orbán-kormány egymillió új munkahely helyett 600 ezer munkaképes embert (köztük számtalan friss diplomást) üldözött külföldre mosogatni, bébiszitterkedni, takarítani. Így Orbán helyett az EU teremtett 600 ezer magyar munkahelyet.

Ez óriási szám, ami mellett már Orbán Viktor sem mehet el szótlanul! Várjuk a miniszterelnök válaszát e súlyos probléma megoldására!

Bangóné Borbély Ildikó,
országgyűlési képviselő