MTI/mszp.hu | Belföld | Belügyminisztérium Miskolc
2014. június 12. 10:22

Az MSZP a Belügyminisztérium Miskolcra költöztetését szorgalmazza

A Belügyminisztérium Miskolcra költöztetését szorgalmazza a Magyar Szocialista Párt (MSZP) miskolci szervezete, amely szerint ezzel javulna a város közbiztonsága, új munkahelyek jöhetnének létre, és ez beruházásokat is indukálhat - mondta Simon Gábor, a szocialista párt miskolci szervezetének elnöke szerdai sajtótájékoztatóján.

A politikus emlékeztetett arra, hogy a harmadik Orbán-kormány megalakítását követően az új kormányszóvivő arról nyilatkozott, hogy több minisztérium vidékre költözik, ezt az MSZP miskolci önkormányzati frakciója konstruktív ellenzékként támogatja.

Simon Gábor "rendkívül fontosnak" tartja, hogy Debrecen, Székesfehérvár és Kecskemét mellett Miskolc, mint az ország egyik legnagyobb és jelentős történelmi múltú városa is hangsúlyos szerepet kapjon.

Mint mondta: választási programjukban, a Kelet-Magyarország programban az MSZP már kezdeményezte a minisztériumok decentralizációját, elsősorban a regionális fejlesztési politika székhelyeként képzelték el Miskolcot.

Fogalmazása szerint a miskolci közgyűlés csütörtöki ülésén azt indítványozza, hogy az "önkormányzat éljen megkereséssel a kormányfő felé, aki meghatározhatja a minisztériumok székhelyét", a miskolciak egyik legnagyobb problémája a közrend, közbiztonság hiánya, a Belügyminisztérium Miskolcra költözése esetén a borsodi megyeszékhely lehetne a "rend városa".

Simon Gábor azt is közölte: javasolja Miskolc polgármesterének, hogy az önkormányzata nevében kezdeményezze a miniszterelnöknél, hogy Miskolc legyen a Belügyminisztérium székhelye.