mszp.hu | Belföld | RTL Klub közlemény
2014. június 25. 17:25

Bunkósbotként használja az adóhatóságot a Fidesz

A mai napon bebizonyosodott, hogy a Fidesz-kormány a sajtószabadság elleni bunkósbotként használja az adóhatóságot.  Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter ugyanis bejelentette: arra utasította a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, hogy indítson vizsgálatot a RTL Klub televíziót működtető Magyar RTL ellen.

Tavaly egy egész dossziényi bizonyíték sem volt elég a Fidesz-kormánynak, hogy kivizsgálja azokat a több ezermilliárdos áfacsalási ügyeket, melyekben fideszes cégek is érintve voltak. Az RTL Klub esetében elegendő volt néhány tudósítás Felcsútról, Mészáros Lőrinc vagyonáról és az Orbán apuka vállalkozásairól, hogy Varga Mihály az RTL székházába vezényelje az adóellenőröket.
Mindez világosan jelzi, hogy a fideszes hatalom a sajtó elnémítása érdekében semmilyen eszköztől nem riad vissza. Az adóhatósági vizsgálat elrendelése üzenet minden független és szabad médiumnak – sőt, minden polgárnak, vállalkozónak, civil szervezetnek –, hogy mire számíthat az, aki bírálni merészeli a Fidesz-kormányt.

A magyar sajtó már eddig is bebizonyította, hogy ha szükség van rá, szolidaritással, közös fellépéssel képes kiállni a szabadságáért. Úgy tűnik, a Fidesz-kormány megfélemlítő módszerei rendszeressé tehetik ezeket az akciókat.

Lukács Zoltán,
frakcióvezető-helyettes