Csaló, állatokat utaztató új földbérlők miatt terjed a lépfene

Az állatokat utaztató, csaló Fidesz-közeli gazdák miatt terjed a lépfenejárvány Tiszafüred térségében, ezért felszólítjuk a kormányt: ne hunyjon szemet az új állattartók ügyeskedései felett, hanem vezesse be a legszigorúbb ellenőrzést! E nélkül ugyanis nem sikerül megállítani a veszélyes fertőzést!

A lépfenejárvány már négy szarvasmarhatelepen ütötte fel a fejét. A betegség a helyi, becsületes gazdák egybehangzó beszámolói szerint úgy terjed, hogy az új bérlők a földbérleti pályázatukban vállalt minimális állatállomány felmutatása érdekében ide-oda szállítják a jószágot. Ezt erősíti az a tény is, hogy az elhullott marhák közt olyan is van, amelyet nem a fertőzött területen legeltettek.

Itt az ideje, hogy a Fidesz-kormány is észrevegye: földhöz juttatott haverjaik országos járványt okozhatnak!  Ha ugyanis a kórokozó a Duna vonalát átlépi, gyakorlatilag lehetetlen lesz megállítani. Ezért követeljük, hogy a kormány a lehető legkeményebben lépjen fel a közveszélyes állatutaztatás ellen, mert csak így lehet megállítani a járvány terjedését! Ha nem így lesz, azért minden felelősség a Fidesz-kormányt terheli!

Gőgös Zoltán,
elnökhelyettes