mszp.hu | Belföld | PM Tarlós közgyűlés
2014. szeptember 05. 14:36

Nem veszünk részt a Fidesz bohózatában

Tarlós István nem tud vagy nem akar elszámolni főpolgármesterségének 4 évével, a kudarcaival és korlátaival. Ezt bizonyítja, hogy a fideszes városvezetés ismét egy indokolhatatlan időpontra (szeptember 9-én, reggel 7 órára) hirdette meg a Fővárosi Közgyűlés szocialisták és PM-esek által kezdeményezett rendkívüli ülését.

A fideszes főpolgármester azt is egyértelművé tette, nem kíván érdemben részt venni az ülésen és nem akar válaszolni a budapestiek mindennapjait és a főváros pénzügyeit meghatározó kérdésekre. Pedig itt az ideje, hogy a Fidesz elszámoljon azzal, miért forráshiányos a BKV, miért nem működik még mindig a BuBi és miért nem nyitott ki máig sem a négy éve kész Rác fürdő.

Nem akarnak válaszolni arra sem, miért épp iskolakezdéskor kezdik el a Széll Kálmán tér felújítását, és arra sem, hogy a fideszes városvezetés miért veszélyeztet 800 millió forint uniós támogatást a csömöri hulladéklerakóval összefüggésben. Ez az arrogancia és cinizmus pontosan megfelel annak a hozzáállásnak, amelyet Tarlós István és a Fidesz az elmúlt négy évben tanúsított.

Tudomásul vesszük, hogy a Fidesz nem tud, nem akar vagy nem mer szembenézni a budapestiekkel. Ugyanakkor ebben a fővárosiakat megalázó bohózatban nem veszünk részt, ahogyan ennek megfelelően az alibiből összehívott közgyűlési ülésen sem. Ez a magatartás méltatlan Budapesthez és az itt élő emberekhez. Budapest többet érdemel.
Annak érdekében, hogy a nyilvánosság számára is egyértelmű legyen a helyzet, közleményünkhöz csatoljuk a rendkívüli közgyűlés összehívására vonatkozó kezdeményezésünket és az arra adott cinikus választ.

az MSZP fővárosi frakciója - a PM fővárosi frakciója