mszp.hu | Belföld | segélycsomag a gazdagok kormánya
2014. szeptember 22. 14:35

Csődöt mondott a kormány szociálpolitikája

A szegényeket támogató rendkívüli segélycsomag elfogadásával az Orbán-kormány beismeri a szegénység brutális terjedését és azt, hogy a szociálpolitikája csődöt mondott.

Az egyik napilap szerint 29 milliárd forintos rendkívüli segélycsomagot fogadott el a kormány. A programról két fontos dolgot tudunk. Az egyik, hogy 85%-ban az Európai Unió finanszírozza, a másik, hogy ekkora összegű segélycsomagra a II. világháború óta nem volt szükség hazánkban.

Az USA által kínált Marshall-segélyhez 1947-ben nem nyúlt hozzá Magyarország, Orbán Viktor harmadik kormánya viszont - nagyon helyesen - egész operatív programot írt a rászoruló kisgyermekek, a hajléktalanok, valamint a kisnyugdíjú idősek élelmiszercsomagokkal való ellátására elkülönített nyugati források lehívására.

Az óriássegélyre ugyanis óriási szükség van. Az Orbán-kormány gazdaság- és szociálpolitikája miatt pestisként terjed a szegénység hazánkban. Ezt mutatják ma már az OECD, az Eurostat, a Tárki, a Gallup, de még a kormány befolyása alatt álló KSH adatai is.

A több tízmilliárdos stadionépítkezések árnyékában 29 milliárd forint talán nem is tűnik olyan hatalmas összegnek. Ahhoz viszont elég nagy, hogy rámutasson: az Orbán-kormány elmúlt négy évben folytatott szociálpolitikája közmunkaprogramostul, Hegedűs Zsuzsástul csődöt mondott.

Bangóné Borbély Ildikó,
országgyűlési képviselő