MTI/mszp.hu | Belföld | források
2014. október 10. 13:24

Ujhelyi: baloldali városvezetéssel is hozzájut Veszprém az uniós forrásokhoz

A következő években Veszprém városa egy baloldali polgármester vezetésével is hozzá fog jutni az európai uniós forrásokhoz - jelentette ki Ujhelyi István pénteken Veszprémben.

A szocialista EP-képviselő hozzátette: "jól ismerjük az Európai Unióval kötött társulási szerződését Magyarországnak, jól ismerjük az uniós szabályokat, ezért bátran kijelenthetjük, a kormánynak semmi köze az európai uniós forrásokhoz".

Kitért arra, hogy Szeged az elmúlt négy évben ellenzéki szocialista polgármesterrel "a legtöbb uniós fejlesztési forrást elnyerő és a városba beépítő" önkormányzat volt. Hozzátette, a kormány - egy május 5-i kormányrendeletben - 21,5 milliárd forintos településfejlesztési uniós forrásról már döntött Veszprém számára.

Ujhelyi István arról is beszámolt, hogy 16 megyében - köztük pénteken Veszprémben az MSZP irodáján - hozott létre EP-képviselői irodát.

Molnár Csaba DK-s EP-képviselő megjegyezte, közös veszprémi polgármesterjelöltjük, Katanics Sándor is csatlakozott azokhoz a DK által indított polgármesterjelöltekhez, akik vállalásuk szerint, ha győzni tudnak a választásokon, az önkormányzaton európai uniós tájékoztatási irodákat hoznak létre. Ezeknek kettős feladata lenne: segítsen azoknak a városlakóknak, akiknek Európai Unióval kapcsolatos lehetőségek ügyében információra van szüksége, illetve segítse a helyi kis- és középvállalkozások EU-s forrásokhoz való hozzáférését.

Molnár Csaba úgy fogalmazott: "Veszprém éppen most elveszít egy rossz politikust Navracsics Tibor személyében, és meg fog nyerni egy jó politikust most vasárnap Katanics Sándor személyében".

Az MSZP-DK-Együtt-PM-MLP és egy helyi civil szervezet, a Lokálpatrióták veszprémi polgármesterjelöltje, Katanics Sándor kijelentette, "Veszprém Gizella királyné óta, több mint ezer év óta az unió része, István király az államalapításkor Európával kötött szövetséget. Ennek a szövetségnek ma is fontossága van. Létkérdés ma is: mi Európához akarunk tartozni, Veszprémet uniós pénzekből fejlesztjük."